Obiceiurile alimentare din această perioadă depindeau în mare măsură de statutul financial și social al oamenilor. Țăranii cei mai săraci consumau în cea mai mare parte a anului mămăligă din mei, iar din secolul al XVII-lea, după introducerea porumbului în Europa, mămăligă din mălai, eventual cu ceapă sau brânză. Păsările de curte erau sacrificate doar în zilele de sărbătoare sau la ocazii speciale în familie și doar țăranii mai bogați își puteau permite să producă și să țină carne afumată.
Postat de: oanapl Cum se prepara Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se... Citeste continuarea
Am fileăMinimize niște sarmale tradiționale românești extraordinar de gustoase! Așa au spus cei care le-au mâncat cu mare poftă
Tarta cu fructe de padure si crema de vanilie are o crustra frageda cu unt, crema foarte fina de vanilie si multe fructe proaspete.
Sosul piri-piri este un condiment originar din Africa, dar popularizat de bucătăria portugheză, unde a devenit un ingredient de bază datorită gustului său intens și versatilității în preparatele culinare.
Postat de: miha Cum se prepara Reteta Muschiulet de porc cu merisoare, perfecta pentru o cina rafinata Merisoarele deshidratate tocate le amestecam cu ceapa tocata marunt, uleiul de masline si cimbrul uscat.... Citeste continuarea
Poți cumpăra covrigi de la colțul străzii, dar îi poți experience și acasă, mai ales dacă vrei să controlezi calitatea ingredientelor. Nu este nimic complicat și probabil deja ai în casă tot ce îți trebuie.
Se servește cu mămăligă, ouă ochiuri și brânză de burduf sau telemea, furthermore murături și/sau mujdei de usturoi.
one hundred Retete dietetice a hundred Retete dietetice sunt retete alese pentru cei care isi doresc mese usoare, echilibrate dar gustoase si in acelasi timp sanatoase. Este bine sa alegi sa...
Rețetă tradițională, sfaturi de gătit și idei pentru o masă delicioasă și sățioasă. Mâncăruri cu carne Varză călită reteta cu afumătură - rețeta tradițională Învață cum să prepari varza călită cu afumătură - rețeta tradițională care îmbie cu aroma sa. Sfaturi, trucuri și pași simpli pentru un fel de mâncare absolut delicios. Mâncăruri cu carne Varză cu ciolan afumat - rețeta tradițională Descoperă rețeta tradițională românească de varză calită cu ciolan afumat. Un preparat delicios și aromat, fantastic pentru o masă tradițională în famile. Mâncăruri de publish Mâncare de mazăre de write-up - rețete straightforward și delicioase Mâncăruri cu legume Mâncare de mazăre cu morcovi - de submit Descoperă rețeta simplă și delicioasă de mâncare de mazăre cu morcovi, fantastică pentru zilele de post. Află cum să combini ingredientele pentru un gust autentic și sănătos. Mâncăruri cu carne Gulaș de vită ardelenesc Învăță să prepari un gulaș de vită ardelenesc ca la carte! Urmărește rețeta noastră detaliată pentru un gust autentic. Great pentru mese în familie sau ocazii speciale. Mâncăruri cu carne Gulaș de vită - rețeta originală ungurească Descoperă cum să faci un gulaș de vită delicios și autentic, immediate din bucătăria ta. Urmează rețeta pas cu pas și bucură-te de un fel de mâncare ce încântă simțurile. Mâncăruri cu carne Tocană de vită cu cartofi și morcovi Descoperă rețeta de tocană de vită cu cartofi și morcovi. Gătită lent pentru arome intense, este tocana perfectă.
Retete culinare Diva In Bucatarie este locul in treatment vei gasi retete basic sau complexe, traditionale si moderne, din bucataria romaneasca sau internationala, explicate pas cu pas si in imagini.
Se providește cu ciolan de porc, costiță afumată sau cârnați (afumați sau proaspeți) și se poate mânca cu pâine sau mămăligă și merge de minune cu murături.
Supa rece de avocado cu castravete si menta este una din cele mai simple supe ce se poate facial area vara, in zilele toride, cand nu vrei sa dai drumul la aragaz. Este o supa crema s...
A fost foarte greu să decide onăm aceste feluri din cele aproape 1700 de rețete publicate (vezi aici lista completă de la A la Z). Țineți cont de faptul că multe dintre rețetele ardelenești sau bănățene au origini maghiare, austriece, germane (de la sași, șvabi) sau sârbești, cele din Regat și Dobrogea sunt clar influențate de otomani iar cele moldovenești de ucrainieni și ruși.